Home » Over mij

Over mij

Hoe mooi is het om samen te werken met een paard en samen de mooiste momenten te delen… Dat is dan ook mijn ultieme drijfveer achter het werken met paarden. Door mijn kennis en ervaring wat betreft paardengedrag en biomechanica probeer ik elk probleem te doorgronden, zodat we het op kunnen lossen om op de lange termijn samen veel plezier te beleven. Of je nu samen wilt presteren in de sport of gewoon lekker ontspannen op buitenrit wilt.

 

Gegrepen door het paardenvirus

Zelf werd ik op mijn vijfde al gegrepen door het paardenvirus en heb thuis lang gezeurd voordat ik paardrijden mocht. Dat begon met voltigelessen en ging later verder met het lessen op de manege. Op mijn zevende viel ik er heel hard af en brak ik mijn sleutelbeen. Ondanks mijn angst die ik daarna had, was de drang om te gaan rijden nog groter. In mijn pubertijd werd ik wat rebelser, ook richting de paarden. Diep van binnen besefte ik dat dat niet goed was, maar ik wist niet beter. In die tijd kwam ik Snuitje tegen. Ik was niet gelijk gecharmeerd van haar en dit was niet de sportpaard waar ik naar zocht. Om eerlijk te zijn voelde ik me een beetje te goed voor haar. Toch ging ik haar rijden, maar daar had ik best wel moeite mee.

 

Kantelpunt

In de tijd dat ik Snuitje reed studeerde ik in Utrecht Sociaal-Cultureel Werk. Ik was toen heel erg bezig met het vinden van mijn identiteit en doel in het leven. Toen ik mij in de islam als religie ging verdiepen, leerde ik heel erg veel over de regels van de behandeling van dieren. 

Toen besefte ik me dat ik niet altijd even oprecht en vriendelijk met paarden omging en dat zorgde voor het kantelpunt. Ik ben gaan zoeken naar een andere manier van omgang met mijn paard. Ik kwam er toen achter dat een paardvriendelijke manier veel meer oplevert. Zowel voor je paard als voor jezelf.

 

Leerproces

Het leerproces om een paard steeds een stukje beter te kunnen trainen brachten mij bij verschillende mensen die mij verrijkt hebben met enorm veel kennis. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in het gedrag en de leerprocessen van het paard om nog bewuster te gaan trainen. Maar ook de kennis van het paardenlichaam heb ik me volledig op gestort om beter te begrijpen hoe je een paard los in zijn lijf en gezond kan trainen. Dit zijn dan ook de speerpunten in mijn trainingen.

Dressuur, Working Equitation en grondwerk

Mijn honger naar kennis en nieuwe inzichten bracht mij ook bij de Working Equitation en het grondwerk. Naast de dressuur ben ik ook erg actief in de beoefening van deze takken van de sport. Dit complete plaatje brengt mij een nog betere communicatie met mijn paarden en nog meer losgelatenheid dan ik enkel met de dressuursport had bereikt.

 

Droom verwezenlijken

Vroeger wilde ik altijd al 'juf' worden en deze droom ben ik gaan verwezenlijken in combinatie met mijn grote passie: het trainen van paarden! En hiermee wil ik ook de dromen van anderen uit laten komen. Ik heb zeker geen standaard dressuurpaarden gehad en getraind en toch weet ik keer op keer op een leuke manier voor allebei mijn doelen te behalen. Mijn motto: Laat je dromen niet beperken door andere mensen. Blijf bij je gevoel en zet je daarvoor in en als je daarvoor openstaan dan help ik je hier graag bij.

 

Wil je mij nog beter leren kennen? Bekijk ook eens een van mijn video’s op YouTube, waarin ik je een inkijkje geef in mijn paardenleven.