Privélessen (Dressuur & Grondwerk)

Wil jij een slaafs paard of een trotse danspartner?

In de samenwerking met paarden streef altijd naar het ontwikkelen van: Een unieke taal, zelfverzekerdheid, lichaamsbewustzijn, mentale openheid, motivatie, logica, lichtheid en balans! Als we dit op een eerlijke en duurzame manier kunnen stimuleren, stellen we het paard in staat om een echte Happy Athlete te zijn! Dressuur is er voor het paard. In mijn werk streef ik naar het optimaliseren van paardenwelzijn.

 

Wil je een verfijnde communicatie met jouw paard? Wil je leren hoe je een paard kan trainen volgens de leerprincipes? In mijn privélessen leer ik je hoe jij zelf de communicatie met je paard kan verbeteren. Wil jij weten hóe een paard leert en hoe jij dit praktisch kan inzetten? Naast mijn praktijkervaring beschik ik over veel theoretische kennis om jullie verder te helpen.  Wil je met minder hulpen kunnen rijden? Heb je het gevoel dat je altijd veel beenhulp moet geven? (ja ook een traag paard kan goed aan je been worden) of springt jouw paard aan in de verkeerde galop? Staat jouw paard niet stil met opstijgen? Heb je wel eens te maken ruzie en verzet tijdens jullie training? Er zijn talloze problemen waar ik jullie bij kan helpen! 

 

Samen gaan we doorgronden waar de oorzaak van jullie probleem ligt en we gaan samen aan de slag om dit te verbeteren. Dit kan zijn door middel van grondwerk, longeren of rijden. Bij al deze trainingswijzen leg ik duidelijk uit wat je moet doen om je doel te behalen en hoe je je paard goed kan begeleiden, rechtrichten en in een functionele balans kan laten bewegen. Dit allemaal met een logische uitleg, zodat jij echt begrijpt wat we doen en waar we naartoe werken. Het fijne hieraan is dat ik niet alleen vertel wat je moet doen, maar ook waarom. Hierdoor leer je om zelfstandig je paard te trainen en kan je het dus uiteindelijk ook zonder mij onderhouden.

 

Staat jouw paard niet stil met opstijgen? We kunnen samen werken aan jullie opstapprobleem! We kunnen jouw paard leren inparkeren, zodat jij makkelijker je paard kunt bestijgen! Elk paard kan het leren en ik breng je de juiste vaardigheden bij om dit te bereiken. Naast het trainen van het gedrag van jouw paard, houden we rekening met de emotie/stressbeleving van jouw paard, zodat jouw paard niet enkel 'braaf stil staat', maar zich hier oprecht vertrouwd bij voelt. Opstijgen is de start van het rijden en belangrijk onderdeel van de training.

 

Een privéles duurt zo’n 45 minuten, maar hierin is het paard leidend. Het kan dus voorkomen dat de les iets langer of korter duurt om deze optimaal af te sluiten. 

 

Deze lessen betreffen mensen die een eigen paard hebben of een verzorg/lease paard, ik geef géén rijles op mijn privé paarden. Wel is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen met behulp van mijn paarden in het dressuurmatige grondwerk/werken aan de hand. 

 

Tarieven:
Privéles op jouw locatie * € 50,-
Privéles op locatie (Bemmel). Buitenbaan 20x40 € 55,- (incl 5,- bakhuur)

 

* Ik reis maximaal 15 kilometer voor privélessen op locatie (Vanaf postcodegebied 6661). Mocht jouw locatie verder zijn? Kijk dan naar de mogelijkheid om een (terugkerende) clinic bij jou op locatie te organiseren om toch te genieten van mijn trainingen.

 

Na boeking is kosteloos annuleren of verzetten naar een andere week niet mogelijk. Afmelden gaat vaak gepaard met tegenslagen als ziekte, blessure, kapotte voertuigen of dergelijke. In zo'n situatie delen wij de tegenslag en bent u 50% van het lesbedrag verschuldigd. Bij afmelding binnen 48 uur voor aanvang van uw les bent u 100% van het lesbedrag verschuldigd. Uiteraard exclusief eventuele reiskosten. Omdat ik afhankelijk ben van mijn inkomen als zzp-er en de tijd die ik voor u heb gereserveerd niet kan inzetten voor andere klanten, ben ik genoodzaakt deze regeling te treffen. 

 

Neem direct contact op om een privéles in te plannen.